Atlas Contact Facebook Twitter

Hanna Bervoets over Fuzzie bij VPRO Boeken

Bervoets Fuzzie WT.indd

Hanna Bervoets was zondag 16 april te gast bij het tv-programma VPRO Boeken. Presentator Carolina Lo Galbo interviewde Bervoets over haar nieuwe boek Fuzzie. Het werd een gesprek over over gemis, genegenheid en affectie. De uitzending is hier te bekijken.

Over Fuzzie

Op een ochtend in april ontvangt Maisie een pakketje. Een kartonnen doosje met daarin een klein, wit, pluizig bolletje. Maisie houdt het bolletje even tegen haar wang. ‘Hé jij, ben je daar eindelijk?’ zegt het dan.

Ook op andere plekken in de stad lopen mensen met een bolletje rond. Een blauw bolletje voor Maisies ex Florence, gegijzeld door haar eigen liefdesverdriet. Een paars bolletje voor de gepensioneerde Diek, die zijn avonden vult met internetdates. Een roze bolletje voor de werkloze Stephan, die geen voldoening meer put uit zijn relatie, niet weet wat hij met het leven aan moet.

Allemaal laten ze zich door het bolletje leiden, ze luisteren naar wat het zegt, doen wat het vraagt. Ze houden van het bolletje want het bolletje kent hen, ja, het bolletje begrijpt hen – misschien wel als enige. Of lijkt dat maar zo?

Fuzzie is een modern-realistisch sprookje over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen.


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.