Atlas Contact Facebook Twitter

Haro Kraak en Jente Posthuma op longlist ANV Debutantenprijs 2017

anv-Debutantenprijs-staand-logo

Atlas Contact-debutanten Haro Kraak en Jente Posthuma zijn genomineerd voor de longlist van de ANV Debutantenprijs 2017. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut. Jente Posthuma debuteerde in augustus 2016 met haar roman Mensen zonder uitstraling. Haro Kraak debuteerde een maand later, in september 2016, met zijn roman Lekhoofd.

Op 7 april wordt bekendgemaakt welke drie boeken op de shortlist zijn beland, de winnaar op 2 juli op de Boekenmarkt van Dordrecht. Lezers in Nederland en Vlaanderen (en uiteraard daarbuiten) bepalen uiteindelijk wie de ANV Debutantenprijs van 7.500,- euro wint.

De jury bestaat uit Casper Markesteijn (auteur, voorzitter DordtLiterair), Jelle Van Riet (literair journaliste voor De Standaard, schrijfster, interviewster/presentatrice, jurylid ECI Literatuurprijs), Kees Snoek (schrijver en hoogleraar Nederlandse letterkunde en cultuurgeschiedenis aan de Sorbonne in Parijs), Esther Op de Beeck (Universiteit Leiden), Arjan Peters (recensent en redacteur van de Volkskrant).


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.