Atlas Contact Facebook Twitter

Henk van Houtum ontvangt Hermesdorfprijs 2016

Houtum, Henk van(rechtenvrij) © Lilian van Rooij

Prof. dr. Henk van Houtum, universitair hoofddocent Politieke Geografie en Geopolitiek aan de Faculteit der Managementwetenschappen en deeltijd Professor Border Studies, University of Eastern Finland, is een van de Radboud-wetenschappers die een Hermesdorfprijs 2016 in ontvangst neemt. De Radboud Universiteit reikt de Hermesdorfprijzen 2016 uit op 9 januari 2017.

De winnaars van de Hermesdorfprijzen zijn Radboud-wetenschappers die in het afgelopen jaar naar aanleiding van eigen onderzoek op een onderscheidende manier in de media zijn geweest. De uitreiking vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsrede van het college van bestuur. Het college kent de prijzen toe op voordracht van een jury.

Van Houtum doet onderzoek naar en publiceert over het migratie-en grensbeleid van de Europese Unie. In oktober 2016 publiceerde hij samen met  Leo Lucassen het boek Voorbij Fort Europa. Een nieuwe visie op migratieTelkens opnieuw vraagt hij met zijn mediaoptredens aandacht voor de consequenties van het huidige beleid voor migranten, vluchtelingen en de vluchtelingenopvang. Hij presenteert daarbij ook voorstellen voor duurzame en humane alternatieven voor het grensbeleid van de EU.

De winnaar van de Hermesprijs voor jong talent 2016 is Coen van Galen, docent Geschiedenis. De Hermesdorfprijs internationaal 2016 gaat naar Guillén Fernandez, hoogleraar Cognitieve neuroscience.

Meer informatie over de Hermerdorfprijzen is hier te vinden.

(Bron: www.ru.nl)


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.