Atlas Contact Facebook Twitter

Ian Buruma over 'Hun beloofde land' bij The John Adams Institute

buremahunbeloofdeland

Ian Buruma houdt op woensdag 29 juni een lezing over zijn boek Hun beloofde land (originele titel: Their Promised Land). De lezing is georganiseerd door The John Adams Institute, die zich verdiept in Amerikaanse cultuur in Nederland. Ian Buruma is geboren in Nederland maar nu werkzaam en woonachtig in New York.

In Hun beloofde land vertelt Ian Buruma het verhaal van zijn grootouders Bernard Schlesinger en Winifred Regensburg, naar Engeland uitgeweken Duitse Joden.

Hun levensverhaal is getekend door de beide wereldoorlogen. Hun liefde hield zestig jaar stand, hoewel de geliefden jaren van elkaar gescheiden waren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende Schlesinger in België, in de Tweede moest hij naar India. Ze schreven elkaar brieven, bijkans dagelijks, waarin ze vertelden over hun dagelijks leven, maar ook over kunst, muziek en hoop. Die enorme hoeveelheid brieven is bewaard gebleven en vormt de basis van Buruma’s verhaal. Hun beloofde land is een eerbetoon van de kleinzoon en schrijver Buruma aan zijn grootouders, die erin geslaagd zijn hun familie met toewijding en liefde door twee wereldoorlogen te loodsen.

‘Een ontroerend portret van een dankbare kleinzoon. Een intiem hoogtepunt in het indrukwekkende oeuvre van Ian Buruma. Om lang over na te denken.’ – Nelleke Noordervliet

‘Een ontroerend verhaal over een driedubbele liefde.’ ****  - Jaap Cohen in NRC Handelsblad

‘Het is een liefdevol, goed geschreven verhaal, waarin Buruma een particuliere geschiedenis verbindt aan die van een hele groep mensen.’ **** – Aleid Truijens, de Volkskrant

Meer informatie vind je op de website.


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.