Atlas Contact Facebook Twitter

Interview P.F. Thomése voor nominatie Fintro Literatuurprijs 2016

1dsc_8079trxks

De roman De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése is genomineerd voor de Fintro Literatuurprijs 2016. De literaire onderscheiding onderging dit jaar een naamswijziging en stond voorheen bekend als De Gouden Boekenuil. Deze prestigieuze Belgische prijs  wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literaire werk.

De prijs blijft bestaan uit twee onderscheidingen. De Vakjury kent de prijs van de vakspecialisten toe. Daarnaast kent de Fintro Literatuurprijs een prijs van een Lezersjury bestaande uit 100 lezers.

De vakjury van de Fintro Literatuurprijs 2016, bestaande uit Edith Aerts, Guinevere Claeys,  Danny Theuwis, Jeroen van Kan en Bart Vanegeren, maakte een selectie uit meer dan 400 ingezonden titels. Op 5 juni vindt de uitreiking plaats en zal duidelijk worden welk boek van de vijf genomineerden onderscheiden wordt met de Fintro Literatuurprijs 2016.

Naar aanleiding van deze nominatie zocht Canvas hem op en heeft Adil El Arbi de auteur geïnterviewd. Kijk hier het interview terug.


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.