Atlas Contact Facebook Twitter

Ivanov en Het compostcirculatieplan op longlist van Libris Literatuur Prijs 2017

fblibrisliteratuurprijs

Ivanov van Hanna Bervoets en Het compostcirculatieplan van Anton Valens staan op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2017. Dat is op maandag 6 februari bekend gemaakt.

De jury, onder leiding van Janine van den Ende -medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation, selecteerde 18 boeken. Hanna Bervoets won met Ivanov de BNG Bank Literatuur Prijs 2016 en in januari 2017 de Frans Kellendonk-prijs. Anton Valens ontving afgelopen november de F. Bordewijk-prijs voor zijn roman Het compostcirculatieplan.

De shortlist van de Libris Literatuur Prijs, de prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar, zal op maandag 20 maart wereldkundig worden gemaakt. De uitreiking van de prijs vindt plaats op maandag 8 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam. Het totale prijzengeld van de Libris Literatuur Prijs bedraagt 65.000 euro. Vorig jaar won Connie Palmen met ‘Jij zegt het’.

De overige genomineerden voor de Libris Literatuur Prijs 2017 staan vermeld op de officiële website van de organisatie: www.librisliteratuurprijs.nl .

 

 


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.