Atlas Contact Facebook Twitter

Lied-recital rond teksten uit 'De wonderen van de heilbot' van Oek de Jong

Jong, Oek de - De wonderen van de heilbot

Mezzosopraan Cora Burggraaf en pianist Ed Spanjaard staan op 20 november in TivoliVredenburg in Utrecht en op 25 november in het Wilminktheater in Enschede. Ze geven een recital waarin liederen afgewisseld worden met fragmenten uit De wonderen van de heilbot van Oek de Jong.

De wonderen van de heilbot is een verzameling dagboekfragmenten van Oek de Jong. Hij schrijft daarin onder meer over het creatieve proces en hoe dat verdacht veel lijkt op een persoonlijke crisis.

Cora Burggraaf en Ed Spanjaard haken hierop in met hun recitalprogramma. Afgewisseld met fragmenten uit De Jongs boek, voorgelezen door Lex Bohlmeijer, brengt het duo liederen van een groot aantal componisten, onder wie Bolcom, Ravel, Britten, Berg, Zemlinksy, Wagner, Schubert en Strauss.

Naast dit repertoire staat de wereldpremière van Bart Vismans ‘Vers 6: Ik kan geen postzegels verzamelen’ op het programma.

Het recital wordt aangekondigd als “een persoonlijke reis, maar wel eentje van alle tijden”. Voor kaartjes en meer informatie zie de websites van TivoliVredenburg en het Wilminktheater.


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.