Atlas Contact Facebook Twitter

Netflix gaat serie maken over 'Panama Papers'

Panama Papers

‘Dit is waarschijnlijk het belangrijkste politieke verhaal uit de recente geschiedenis’, vertelde de voor de content verantwoordelijke directeur Ted Sarandos aan The Guardian. Netflix heeft de filmrechten verworven van het boek Panama Papers. Het verhaal van de wereldwijde onthulling.

Netflix gaat het verhaal verfilmen achter de onthulling van de Panama Papers, de miljoenen documenten die eerder dit jaar de onthutsende wereldwijde belastingontwijking blootlegden.

Het is het allergrootste datalek aller tijden, meer dan 1000 keer zo groot als WikiLeaks: de administratie van het Panamese bedrijf Mossack Fonseca, beter bekend als de Panama Papers. In die berg informatie gaat schokkende informatie schuil over hoe rijken en welgestelden belasting weten te ontduiken en ontwijken, maar ook over geld dat is verdiend met drugs, wapens en bloeddiamanten, over geheime offshore bedrijven waarmee staatshoofden en dictators hun geld veilig meenden te stellen.

Het boek vertelt het verhaal van twee jonge journalisten die al die informatie als een stel padvinders te lijf gaan – tot ze merken dat het hun volkomen boven het hoofd groeit. Ze roepen hulp in en het onderzoek wordt een internationaal project: 400 journalisten in  80 landen ontrafelen de geheimen van de machtigen der aarde. Het verhaal van hun onderzoek is minstens zo bloedstollend en fascinerend als de onthullingen.

 


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.