Schrijvers

 
 
 • Caroline Webb is een Britse econoom, adviseur en coach met ruim vijftien jaar ervaring. Ze werkte bij de Bank of England en bij McKinsey & Company. Momenteel leidt ze haar eigen bedrijf Sevenshift, dat op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde coachingstrajecten aanbiedt. Artikelen van haar verschenen in The Financial Times, The Economist, Forbes en The New York Times.
    Auteur
 • Jarst Weda is aan seo Economisch Onderzoek verbonden; zijn expertise is internationale concurrentie en regulering. 
    Auteur
 • Fleur de Weerd (1985) is journalist en historicus en werkte in 2012 als correspondent in Kiev voor Trouw, Parool, De Tijd, en Radio1. Ze was een van de weinige Nederlandse correspondenten die aanwezig waren toen in februari 2014 de onlusten in Oekraïne uitbraken. Het land dat maar niet wil lukken is haar debuut. (Foto: Jelmer de Haas)
    Auteur
 • Mathieu Weggeman is hoogleraar organisatiekunde, in het bijzonder innovatiemanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is lid van de Raad voor Cultuur en toezichthouder bij Buurtzorg en Brainport in Eindhoven. Daarnaast voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur.
    Auteur
 • Niña Weijers (1987) studeerde literatuurwetenschap. In 2010 won zij de schrijfwedstrijd Write Now!, en ze publiceerde korte verhalen in o.a. De Gids en Passionate Magazine. Door Opzij werd ze in 2013 uitgeroepen tot een van de ‘35 schrijfsters onder de 35’. Ze heeft een vaste column op de website van De Groene Amsterdammer. Haar debuutroman De consequenties werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015 en is bekroond...
    Auteur
 • Fay Weldon is een van de meest gerespecteerde en geliefde Britse romanschrijfsters. Ze schreef onder andere Leven en liefdes van een duivelin (verfilmd als She-Devil met Meryl Streep in de hoofdrol), Kehua!, Saunageheimen en de ‘Liefde & erfenis’ trilogie over het (fictieve) adellijke geslacht Dilberne. In 2001 werd ze geridderd voor haar werk ‘in dienst van de literatuur’. (Foto: Sebastion Willnow)
    Auteur
 • Wim Wennekes (1948-2001) was redacteur van Vrij Nederland en schreef spraakmakende verhalen voor bladen als NRC Handelsblad en Intermediair. Hij specialiseerde zich in de geschiedenis van ondernemingen en ondernemers en schreef daarover verschillende boeken, waaronder Eeuwenoud en Gouden handel. De aartsvaders is zijn bekendste werk, dat al meermalen herdrukt werd. Deze editie...
    Auteur
 • Gerwin van der Werf (1969) is musicoloog, docent muziek en vaste columnist bij Trouw. Hij is de winnaar van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2010. Verhalen en gedichten van hem verschenen in onder andere Lava en Tirade. Zijn eerste roman Gewapende man (2010) werd lovend besproken en werd door NRC Handelsblad tot de beste boeken van 2010 gerekend. In 2011 verscheen Wild. Deze roman stond op de longlist van de Libris...
    Auteur
 • Rudi Westendorp (1959) is een internationaal gerespecteerd arts en onderzoeker. In de bestseller Oud worden zonder het te zijn (2014) beschreef hij hoe het verouderingsproces werkt. Hij woont in Kopenhagen, waar hij aan de universiteit is verbonden als hoogleraar ouderengeneeskunde. Oud worden in de praktijk is het praktische vervolg.
    Auteur
 • Frank Westerman werd in 1964 geboren in Emmen. Hij groeide op in Assen. Hij studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Voor zijn afstudeeronderzoek verbleef hij in 1987 in Peru, waar hij de pre-Columbiaanse irrigatiemethoden van Aymara-indianen in de Andes bestudeerde. Tevens schreef hij in deze tijd zijn eerste journalistieke reportages. Het werk beviel hem zo goed dat hij na zijn afstuderen verder ging als freelance journalist. Hij maakte...
    Auteur
 • Suzanne Weusten is psycholoog. Ze was hoofdredacteur van Psychologie Magazine en lid van de hoofdredactie van de Volkskrant. Ze is oprichter van De Denkacademie, het opleidingsinstituut van De Argumentenfabriek en geeft trainingen in helder denken en argumenteren. Eerder schreef ze
    Auteur
 • Ivo Weyel (1955) is freelance publicist. Hij schrijft over het goede leven in binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften.  (Foto: Herman van Heusden)
    Auteur
 • Edith Wharton (1862-1937) publiceerde talloze romans, gedichten, korte verhalen, reisboeken en memoirs. De jaren van onschuld verscheen in 1920 en werd een jaar later bekroond met de Pulitzer Prize voor fictie, waarmee Wharton de eerste vrouw ooit werd die de prijs in ontvangst mocht nemen. De verfilming uit 1993, met Michelle Pfeiffer en Daniel Day Lewis in de hoofdrollen, geldt als een van de prachtigste ensceneringen van de Gilded Age. 
    Auteur
 • Michael Wheeler is hoogleraar aan Harvard Business School. Hij heeft duizenden MBA-studenten en managers onderhandelingsvaardigheden bijgebracht.
    Auteur
 • Lorne Whitehead is Leader of Education Innovation aan de University of British Columbia en heeft diverse prijzen voor innovatief leiderschap ontvangen.
    Auteur