Schrijvers

 
 
 • Koen Vergeer (1962) is poëzie-kenner en Formule 1-fanaat. Hij publiceerde onder andere Poëzie in Vredenburg (2000) en Le Mans (2004). Zijn eerder verschenen De Formule 1-fanaat (1999) werd vertaald in het Engels en Duits; de Nederlandse editie beleefde al vier herdrukken. In 2008 verscheen Vaders langs de lijn, waarin Vergeer beschrijft hoe hij als coach iedere week langs het voetbalveld staat.
    Auteur
 • Nieske Vergunst (1983) is wetenschapsvoorlichter en blogger. Samen met Lisanne Mathijssen, literair redacteur en tekstschrijver, verzamelde en verrijkte zij in Oorlogsbrieven de brieven uit haar familie tot een lopend verhaal.(Foto: Jelmer de Haas)
    Auteur
 • Alain Verheij (1989) is schrijver, journalist, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en Ugaritische taal  en doet op dit moment promotieonderzoek naar dat laatste onderwerp aan de Universiteit van Leiden. Verheij is lid van het Theologisch Elftal van Trouw en is een van de curatoren van de Blendle-rubriek Geest. Wekelijks is hij als huisdeskundige...
    Auteur
 • Dimitri Verhulst (1972) werd geboren in Aalst. Hij wordt gezien als een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen.

  Van de klassieker De helaasheid der dingen werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek werd verfilmd en bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol won hij de Libris Literatuurprijs....
    Auteur
 • Willemijn Verloop werd in 1995 bekend met de oprichting van War Child Nederland. Vervolgens startte ze samen met Mark Hillen Social Enterprise nl. Daarnaast is Verloop actief als toezichthouder/commissaris op het gebied van mensenrechten, duurzaamheid, cultuur en ontwikkeling.
    Auteur
 •   Auteur
 • Audrey Vernon (1980) is schrijver, tv-maker, actrice en heeft vijf one-woman shows op haar naam staan, onder andere Chagrin d'Amour, Le Spectacle le plus drôle du monde en Comment épouser un milliardaire, dat aan dit boek ten grondslag ligt.
    Auteur
 • Gerdien Verschoor (1963) is kunsthistoricus en directeur van CODART, een internationale netwerkorganisatie voor museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst. Eerder werkte ze als cultureel attaché op de Nederlandse ambassade in Warschau, de stad waar De draad en de vliegende naald (2011) zich afspeelt. In januari 2014 verscheen De kop van Oskar Wronski.(Foto: Merlijn Schooneboom)
    Auteur
 • Roue Verveer (1972) is cabaretier (Comedytrain, Fresh Wagon, Caribbean Combo, Gabbers) en acteur. Hij is co-presentator van het tv-programma over opvoeding Omdat ik het zeg en geregeld te gast bij programma’s als DWDD, Jinek en TV lab. In 2010 werd hij genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs voor veelbelovende theatermakers. Zijn debuut Waarom? Daarom! is voortgevloeid uit de succesvolle show Voorwaardelijk Vrij. (Foto:...
    Auteur
 • Ruben Verzijl is freelance projectmanager, Scrum Master en trainer persoonlijke effectiviteit.
    Auteur
 • Delphine de Vigan woont in Parijs. No en ik is haar vierde roman, maar de eerste die wereldwijd wordt vertaald.
    Auteur
 •   Auteur
 • Yaël Vinckx is schrijver, journalist en presentator en schrijft voor NRC Handelsblad. Over haar periode als correspondent in voormalig Joegoslavië, waar ze onder andere de oorlog in Kosovo versloeg, schreef ze Joegoslavië achter de schermen, en ook verscheen de familieroman De oorlog van mijn moeder. 
    Auteur