Schrijvers

 
<<
 
 •   Auteur
 • Barwolt Ebbinge (1949) was als bioloog werkzaam bij Alterra Wageningen UR en doet al veertig jaar onderzoek naar ganzen. Hij is een gepassioneerd ambassadeur van zijn vakgebied; voor Vroege Vogels en VPRO-pooljaar.nl schreef hij een weblog over zijn onderzoeksresultaten en eerder publiceerde hij een aantal populairwetenschappelijke boeken over ganzen.(Foto: Merlijn Doomernik)
    Auteur
 • Marc van Eck is oprichter en directeur van strategisch adviesbureau Business Openers. Hij is coauteur van twee boeken over internal branding, beide met vijf sterren beloond door het Tijdschrift voor Marketing, en de bestseller Businessplan op 1 A4, die inmiddels ook is vertaald in het Engels. Hij treedt vaak op als inspirator en spreker op congressen over strategie, ondernemerschap en branding.
    Auteur
 • Michel van Eeten (1970) is wetenschapper en schrijver. Zijn eerste roman, 'Tegennatuur', haalde de AKO Tiplijst. Eerder werd zijn Bijzinnen.com bekroond als best geschreven Nederlandse weblog. Zijn nieuwste roman 'Heilige middelen' verscheen in augustus 2018. Foto: Fjodor Buis
    Auteur
 • Barbara Ehrenreich is een Amerikaanse journalist en schrijver met een groot hart en een scherp oog voor de onderkant van de samenleving. Van haar verschenen in Nederland onder andere De achterkant van de Amerikaanse droom en Gouden bergen. (Foto: Reed Young)
    Auteur
 • Siem Eikelenboom leidt de onderzoeksredactie van NOVA. In 2002 en 2003 hield hij zich bijna fulltime bezig met het onderzoek naar moslimextremisme. Dit leidde tot tal van primeurs en onthullende reportages. Zijn boek De genetische vingerafdruk - De waarde van DNA als opsporingsmiddel werd genomineerd voor de Eureka-prijs 2002.(Foto: NBTran)
    Auteur
 • Naomi Ellemers is hoogleraar sociale en organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden. Zij ontving diverse onderscheidingen voor haar werk, waaronder de NWO Spinozapremie.
    Auteur
 •   Auteur
 • Emuna Elon is opgegroeid in Jeruzalem en New York in een familie van rabbijnen en geleerden. Jarenlang schreef Emuna een wekelijkse politieke column voor een grote Israëlische krant en ze heeft essays, korte verhalen, kinderboeken en romans geschreven. Ze was finalist voor de National Jewish Book Award, won de Gold Book Prize van de Book Publishers Association, de Aminach Prize, en de Prime Minister’s Prize.
    Auteur
 • Dr. Machiel Emmering studeerde economie en bedrijfskunde en promoveerde aan Nyenrode. Hij werkte onder andere voor en met DNB, Philips, ING, Economische Zaken en TNO. De focus ligt nu op zijn programma SpeedMBA: bedrijfskunde compleet in één dag. Daar kwam vorig jaar de boekversie van uit: Het bedrijf, de verkorte handleiding.
    Auteur
 • Breck England is writer-in-chief bij FranklinCovey companies.
    Auteur
 • Mariana Enriquez (1973, Buenos Aires) wordt beschouwd als een van de origineelste schrijvers van haar generatie, een generatie die werd geboren tijdens de militaire dictatuur in Argentinië. Ze publiceerde eerder twee romans en een verhalenbundel, en verhalen van haar verschenen in The New Yorker, Granta en McSweeneys.
  Dingen die we verloren in het vuur werd in opmerkelijk korte tijd aan 20 landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten...
    Auteur
 • Anne-Marie van het Erve is medeoprichter, eigenaar en adviseur van en bij Inconnect, een Nederlands bureau voor advies, strategie en training omtrent risico- en crisiscommunicatievraagstukken. Ze werkte als journalist, woordvoerder, communicatieadviseur en plaatsvervangend hoofd van het Expertisecentrum Risico- en Crisiscommunicatie (ERC) van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
    Auteur
 •   Auteur
 
<<