Schrijvers

 
<<
 
 • Nadine Maarhuis (1994) raakte tijdens haar studie sociologie gefascineerd door de interactie tussen individuen en schijnbaar onveranderlijke structuren. Als journalist en filmmaker voor onder andere MaatschapWij en Follow the Money vertelt en vertelde ze de verhalen van maatschappijvernieuwers en betekenisvolle ondernemers. 
    Auteur
 • Larissa MacFarquhar schrijft sinds 1998 voor The New Yorker. Ze maakte prachtige portretten van John Ashbery, Barack Obama en Noam Chomsky, en wordt geprezen om de wijze waarop zij dat doet; ze laat mensen van vlees en bloed zien met al hun worstelingen, drijfveren en keuzes. Eerder was ze hoofdredacteur bij Lingua Franca en adviserend redacteur voor The Paris Review. 
    Auteur
 • Johan Mackenbach is werkzaam als hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Ook is hij onder andere honorary professor aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine, lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, en lid van de Gezondheidsraad. Bovendien publiceert hij regelmatig onder andere in NRC Handelsblad.
    Auteur
 • Anneliese Mackintosh (1982) geeft les in creative writing en was writer-in-residence bij de gevangenis in Edinburgh. Haar debuut 'Het verhaal van iemand anders' werd genomineerd voor de Frank O'Connor Short Story Award, die eerder gewonnen werd door o.a. Jhumpa Lahiri en Haruki Murakami. Volgens Mackintosh is dat boek 'voor 68% waar gebeurd en voor 32% verzonnen. U mag zelf bedenken wat echt is en wat niet.' Haar nieuwste roman 'Stervensgelukkig' verscheen...
    Auteur
 • Margaret MacMillan studeerde aan Oxford University, alwaar zij nu hoofd van Trinity College is. Zij is ook hoogleraar aan de universiteit van Toronto.
  Ze is de achterkleindochter van David Lloyd George.
    Auteur
 • Christian Madsbjerg en Mikkel Rasmussen zijn de oprichters van ReD associates. Beiden hebben als consultant vele Fortune 500-bedrijven geholpen problemen op een nieuwe manier te benaderen en op te lossen. Ze zijn veelgevraagd sprekers op het gebied van innovatie. Madsbjerg heeft filosofie en politieke wetenschappen gestudeerd.
    Auteur
 • Geert Mak werd geboren te Vlaardingen op 4 december 1946 als zoon van een gereformeerd predikant. Hij groeide op in Friesland, studeerde rechten en sociologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam en werkte in de Tweede Kamer als assistent van de toenmalige PSP-fractie. Van 1972 tot 1975 doceerde hij Staatsrecht en Vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Utrecht. Van 1975 tot 1985 was hij redacteur van het weekblad de Groene Amsterdammer, waarbij...
    Auteur
 • Deepak Malhotra is hoogleraar aan Harvard Business School. Hij werd al meerdere malen onderscheiden voor zijn publicaties, op het gebied van management, psychologie en onderhandelen. Ook in tv-programma’s is hij een graag geziene autoriteit.
    Auteur
 • Michael S. Malone is als journalist werkzaam voor onder meer The Wall Street Journal en schreef een twaalftal boeken.
    Auteur
 • Nelson Mandela werd in 1918 als koningszoon geboren in de provincie Transkei. Al jong realiseerde hij zich het grote verschil tussen het aanzien dat hij onder zijn stamgenoten genoot en de minachting waarmee hij door de blanke samenleving werd bejegend. Mandela sloot zich aan bij het ANC, een daad waarvoor hij een grote prijs zou moeten betalen. Hij werd geΓ―nterneerd op het gevreesde Robbeneiland en verbleef daar bijna een kwart eeuw. Niettemin zette hij zijn strijd...
    Auteur
 • Hilary Mantel (1952, Derbyshire) heeft inmiddels een uitpuilende prijzenkast. Twee keer won ze de Man Booker Prize, voor Wolf Hall en Het boek Henry. Maar ook de Walter Scott Prize, de Costa Boek Book of the Year, de Orange Prize, onder andere. Met spanning wordt over de hele wereld uitgekeken naar het derde deel over Cromwell, De spiegel en het licht, waarvan de Nederlandse editie naar verwachting in 2018 bij Uitgeverij Atlas Contact zal verschijnen.
    Auteur
 • Jo Marchant is wetenschapsjournalist. Ze promoveerde op het gebied van genetica en medische microbiologie, en werkte als redacteur bij Nature en New Scientist. Haar debuut Decoding the Heavens stond op de shortlist van de Royal Society Winton Prize for Science Books. Gezond verstand belandde direct na verschijnen in de The New York Times-bestsellerlijst.`
    Auteur
 
<<