Akademiepenning van de KNAW voor Trudy Dehue

Trudy Dehue, emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen, krijgt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt deze prijs eens in de twee jaar uit aan een persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de bloei van de Nederlandse wetenschap.

 Dehue krijgt de prijs omdat ze het maatschappelijk debat over belangrijke kwesties in de wetenschap in gang heeft gezet. In haar boek   De depressie-epidemie (2008) stelt Dehue de vraag waarom in een welvarend land als Nederland zoveel aan depressiebestrijding wordt gedaan. Haar boek kreeg veel lof zowel binnen als buiten de universiteit. In 2014 publiceerde ze Betere mensen. Over gezondheid als keuze en koopwaar.

Dehue begon haar carrière eind jaren zeventig in de kinderpsychiatrische kliniek van de RUG. Tussen 1995 en 2016 was ze hoogleraar theorie en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Trudy Dehue is vaak te gast in de media en ze geeft tientallen lezingen per jaar.

De uitreiking van de Akademiepenning is op donderdagmiddag 29 augustus in het Trippenhuis in Amsterdam.

 

 

Meer nieuws

 • Vijf titels van Atlas Contact op de longlist van de Jan Wolkers Prijs 2019 voor het beste natuurboek

  22 juli 2019

  Op de longlist van de Jan Wolkers Prijs 2019 voor het beste natuurboek staan 5 titels van Atlas Contact: De raaf van Louis Beyens Warme aarde, koel hoofd van Simon Rozendaal Heibel in de polder v...

  Lees het hele bericht
 • Charles Groenhuijsen tekent bij Uitgeverij Atlas Contact voor Amerikaboek

  18 juli 2019

  Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende 11 juli, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste b...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda