Akademiepenning van de KNAW voor Trudy Dehue

Trudy Dehue, emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen, krijgt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt deze prijs eens in de twee jaar uit aan een persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de bloei van de Nederlandse wetenschap.

 Dehue krijgt de prijs omdat ze het maatschappelijk debat over belangrijke kwesties in de wetenschap in gang heeft gezet. In haar boek   De depressie-epidemie (2008) stelt Dehue de vraag waarom in een welvarend land als Nederland zoveel aan depressiebestrijding wordt gedaan. Haar boek kreeg veel lof zowel binnen als buiten de universiteit. In 2014 publiceerde ze Betere mensen. Over gezondheid als keuze en koopwaar.

Dehue begon haar carrière eind jaren zeventig in de kinderpsychiatrische kliniek van de RUG. Tussen 1995 en 2016 was ze hoogleraar theorie en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Trudy Dehue is vaak te gast in de media en ze geeft tientallen lezingen per jaar.

De uitreiking van de Akademiepenning is op donderdagmiddag 29 augustus in het Trippenhuis in Amsterdam.

 

 

Meer nieuws

 • David van Bodegom op 20 mei in Radar Extra

  15 mei 2019

  Verouderingswetenschapper David van Bodegom, auteur van onder meer ‘Ontpillen’, en ‘Het geheim van de schildpad’, is op maandag 20 mei te gast in een speciale uitzending van het televisieprogr...

  Lees het hele bericht
 • Beursgang Uber: Uber voor alles?

  10 mei 2019

  Uber Technologies, het bedrijf achter taxi-app Uber, gaat vandaag naar de beurs in New York. Het wordt een van de grootste beursgangen ooit, maar de verwachtingen zijn ook getemperd door onder andere ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda