Angstparadox

Damiaan Denys

Toonaangevend psychiater-filosoof Damiaan Denys schrijft hét boek over angst

Als er één woord is dat de essentie vervat van de wereld waarin we nu leven, van wat ons leidt en belemmert, dan is het angst. Verlangen naar controle, zowel individueel als maatschappelijk, drijft ons in de fuik van de angst. Bang om onze vrijheid te verliezen zoeken we veiligheid in schijnzekerheden en regels. Om te voorkomen dat we op die manier onze vrijheid opofferen, moeten we onze houding ten opzichte van angst veranderen. Dat bepleit Damiaan Denys in Angstparadox.

Denys – die als toonaangevend psychiater en neurowetenschapper is gespecialiseerd in het behandelen van angst en als filosoof en theatermaker weet dat angst bij ons bestaan hoort – ontleedt onze angsten en probeert de angstparadox te begrijpen: waarom zijn we banger dan ooit, terwijl er nooit minder reden was om bang te zijn dan nu? Waarom vrezen we de angst, terwijl die ons de weg naar vrijheid toont?

Denys’ messcherpe analyse stelt ons voor een onontkoombare vraag. We zouden niet onze vrijheid moeten opofferen aan de angst, maar onze angst opofferen voor de vrijheid. Maar durven we dat wel aan?

€ 19,99 Paperback / softback Nog niet verschenen
ISBN
9789045032948
Pagina's
288
Type
Paperback / softback
Verwacht
december 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Psychologie algemeen


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken