Bedreigde dieren

Michelle Nijhuis

over de pioniers van de natuurbescherming en de geschiedenis van natuurbehoud

In ‘Bedreigde dieren’ volgt wetenschapsjournalist Michelle Nijhuis de geschiedenis van natuurbewegingen. Al aan het einde van de negentiende eeuw werd duidelijk dat onze snel industrialiserende samenleving een desastreuze invloed heeft op de leefomgeving van dieren en planten. De slachtingen onder bizons, de internationale jacht op vogels voor hun veren en de wereldwijde ontbossing leidden destijds tot de geboorte van de eerste natuurbeschermingsorganisaties. Nijhuis laat in dit prachtige boek overtuigend zien hoe de inspanningen en het idealisme van een enkeling kunnen leiden tot grote en invloedrijke natuurbeschermingsorganisaties – en die zijn vandaag de dag misschien wel noodzakelijker dan ooit.
€ 29,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045044675
Pagina's
368
Type
Paperback / softback
Vertaler
Hanneke Bos, Ineke van den Elskamp, Pon Ruiter
Afmeting
209 mm x 134 mm x 30 mm
Gepubliceerd
oktober 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

(…) een boeiend inkijkje in de geschiedenis van de ecologie en taxonomie. (…) een aanrader voor ieder die zich ook maar enigszins verbonden voelt met de natuur.

- New Scientist