Bye bye babyboomers

Paul van Liempt, Paul van Gessel

De babyboomers gaan eindelijk verdwijnen. De eerste lichting gaat met pensioen, voor zover ze niet allang gebruikmaakten van de riante regelingen die ze voor zichzelf hebben gecreëerd. Babyboomers roepen ergernis op door een dodelijke cocktail van zelfvoldaanheid, een claim op de waarheid, een maakbaarheidssyndroom, een losgeslagen moraal en gehechtheid aan het pluche. Het was de eerste generatie die vond dat ze geen opvolging nodig had.

Twee voormannen van bnr, Paul van Liempt (anchor) en Paul van Gessel (hoofdredacteur) – allebei geboren na de babyboom – weten het zeker: niet de babyboomers maar zíj hebben de waarheid in pacht. In deze essaybundel geven ze de nieuwe generatie opinieleiders van Nederland het woord, die de erfenis van de babyboomers kritisch tegen het licht houden en hen ter verantwoording roepen. Wetenschappers, trendwatchers, journalisten, schrijvers en politici rekenen af met hun voorgangers en presenteren nieuw elan.

Met essays van onder anderen Adjiedj Bakas, Albert Jolink, Philip Dröge, Pieter Gautier en Bert Brussen, en beschouwingen van Paul Schnabel en Anton Zijderveld.

€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047003281
Pagina's
173
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 16 mm
Gepubliceerd
november 2011
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in