Dark star safari

Paul Theroux

een reis van Cairo naar Kaapstad

Al het nieuws over Afrika lijkt tegenwoordig slecht nieuws te zijn: het gaat alleen maar over hongersnood, massamoorden en natuurrampen. Paul Theroux heeft betere herinneringen aan het Afrikaanse continent. Hij besluit per trein te reizen van Cairo naar Kaapstad, door het 'groenste deel van de wereld', waar hij veertig jaar geleden met veel plezier gewoond, gewerkt en rondgetrokken heeft. Hij is ervan overtuigd dat zijn nieuwe reis weer even plezierig zal worden. Maar Theroux vergist zich. Hij wordt beroofd, beschoten en beschimpt. De treinen vallen bijna uit elkaar en een infrastructuur is er nauwelijks. De mensen zijn hongeriger, armer, slechter opgeleid, pessimistischer en corrupter. Theroux wordt ziek en kan vaak niet verder reizen. Toch verveelt hij zich geen moment. Integendeel: zijn verblijf in Afrika wordt een openbaring.
€ 25,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789046704165
Pagina's
528
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 42 mm
Gepubliceerd
november 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een meesterlijk verteld verhaal. - de Volkskrant

Hij is in staat mensen prachtige verhalen te ontfutselen, rijdend in de trein of zittend in de laadbak van een pick-up. - Vrij Nederland