De jaagster

Pauline de Bok

Steeds vaker verschuilt Luise Zingg zich in de jachthut die ze vroeger had bij het IJzeren Gordijn. Daar verliest ze zich in herinneringen aan haar jeugd in de oorlog, haar dubbelleven als spionne en haar liefde voor een Stasi-officier. Haar oude jachtveld wordt ook een toevluchtsoord voor Merel Alvarez, een jonge Nederlandse die na de dood van haar moeder haar heil zoekt op het Duitse platteland. Ze hoort de verhalen die rondgaan over de oude jaagster, vraagt haar Stasi-dossier op en leert zelf jagen. Het wordt winter. De spoken van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog winnen terrein en de levens van de twee vrouwen raken meer en meer verstrengeld.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025440916
Pagina's
288
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 22 mm
Gepubliceerd
september 2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Op een knappe manier verbindt De Bok haar passie voor de jacht met haar kennis over het Duitsland van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog die daarop volgt. Ze laat je nadenken over ethische vragen rond de jacht. - Nederlands Dagblad