De jongens uit Brazilie

Ira Levin

Sinds zijn debuut A Kiss Before Dying uit 1953 heeft het werk van Ira Levin zich voorgoed in ons collectieve bewustzijn genesteld. Zijn zeven romans gingen wereldwijd tientallen miljoenen keren over de toonbank en werden bijna allemaal groot verfilmd. Vooral de verfilming van Rosemary’s baby door Roman Polanski, met in de hoofdrol Mia Farrow, staat op het netvlies gebrand van een complete generatie. Met zijn spannende romans gaf Levin stem aan de angst die de wereld tijdens de Koude Oorlog in zijn greep had.

De jongens uit Brazilië is misschien wel het meest angstaanjagende boek uit zijn oeuvre. Ondergedoken in Zuid-Amerika werkt ex-nazikamparts dr. Josef Mengele aan een weerzinwekkend project. Wat is Mengele van plan met de 94 onschuldige oude mannen die hij vogelvrij heeft verklaard? En wat willen zes voormalige ss-officiers met hen? Ira Levin is en blijft een meesterlijk bezweerder van onze grootste angsten.

€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020414585
Pagina's
320
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 22 mm
Gepubliceerd
oktober 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in