De keeperswissel

Max Christern

De 7 managementlessen van Louis van Gaal

Na de reeks succesvolle wedstrijden van Oranje tijdens het WK van 2014 rees de ster van Louis van Gaal tot ongekende hoogte. Alom werd de bondscoach geprezen om zijn strategie, zijn interventies, zijn manier van leidinggeven. Wat is het geheim van deze man, die nog maar twee jaar eerder de leiding kreeg over een Nederlands Elftal waarvan niemand verwachtte dat het zelfs maar de groepsfase zou overleven? Wat kunnen managers en andere leidinggevenden van zijn aanpak leren?
In dit boek gaat Max Christern op zoek naar antwoorden op die vragen. Hij ontleedt de manager Van Gaal met de blik van een sportminnende journalist die het bedrijfsleven kent, en destilleert zeven lessen in leiderschap uit zijn denken en handelen. Onmisbaar voor eenieder die zijn team tot grote hoogte wil brengen.

Journalist Max Christern (1964) was chef economie van NRC Handelsblad en hoofdredacteur van The Optimist (voorheen Ode). Sinds 2011 heeft hij zijn eigen bureau, MOC Media. Hij schrijft, presenteert en is board challenger, voornamelijk op het gebied van leiderschap, duurzaamheid en zingeving.
€ 14,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047007982
Pagina's
144
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 124 mm x 14 mm
Gepubliceerd
november 2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een redactie, en elk creatief team eigenlijk, heeft trekken van een professioneel voetbalelftal. Dankzij De keeperswissel heb ik nu ook trekken van Louis van Gaal.’ Hans Nijenhuis, hoofdredacteur NRC Next 

‘Wat een leuk boek! Concreet, inhoudelijk en pakkend geschreven.’ Marga Hoek, auteur van Zakendoen in de nieuwe economie (Managementboek van het Jaar 2014)