De kracht van geld

Claudia Hammond

Een psychologische verkenning

Wat doet geld met ons?

In de zomer van 1994 verbrandden bandleden van The KLF echte bankbiljetten ter waarde van 1 miljoen pond. Het publiek was hevig verontwaardigd en boos. Hadden de artiesten hun geld verspild aan nieuwe designersneakers of sportauto’s, dan had je niemand erover gehoord. Maar geld vernietigen, dat kon écht niet. ‘Geef het dan weg!’ Psychologe Claudia Hammond duikt in de verrassende psychologie van geld en laat zien dat onze relatie ermee complexer is dan we denken. Elke dag hebben we te maken met geld: we geven, ontvangen, lenen, kopen, ruilen, sparen, verliezen, winnen. We weten dat we geld nodig hebben, en we willen er steeds meer van hebben. Wat doet geld met ons? Hoe gedragen we ons met minder of meer geld? En in hoeverre heeft geld ons in zijn greep? Ook geeft ze eenvoudige en effectieve tips die zullen helpen kritisch na te denken over de invloed van geld, beter gebruik te maken van geld en geld beter te beheren.

Waarom het helpt om humeurig te zijn als je je niet wilt laten afzetten Waarom een hoge prijs geen garantie is voor kwaliteit Waarom complimenten vaak meer motiveren dan geld Waarom we  nooit genoeg hebben van geld
€ 18,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045025872
Pagina's
384
Type
Paperback / softback
Vertaler
Ralph van der Aa
Afmeting
211 mm x 136 mm x 26 mm
Gepubliceerd
december 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in