De kunst van het schrijven

J. Gardner

Wie proza wil schrijven moet talent hebben. Maar talent alleen is niet voldoende. Gardner, gerenommeerd romanschrijver en schrijfdocent, gaat ervan uit dat een schrijver eerst inzicht moet krijgen in de techniek van het schrijven voordat hij een kunstwerk kan creΓ«ren. In het eerste deel van De kunst van het schrijven behandelt hij de vraag wat fictie nu eigenlijk is. Aan de hand van talloze voorbeelden uit de wereldliteratuur laat hij zien welke middelen auteurs gebruiken om fictie tot werkelijkheid te laten worden. Het tweede deel van het boek is vooral praktisch van opzet. Hij laat, alweer aan de hand van voorbeelden, veelvoorkomende fouten zien. Daarnaast gaat hij uitvoerig in op de techniek en de opbouw van een verhaal.

John Gardner (1933 1982) was niet alleen een belangrijke Amerikaanse schrijver, maar ook de inspirator van vele auteurs, waaronder Raymond Carver. Als schrijfdocent baande hij de weg voor het creatief schrijfonderwijs aan de Amerikaanse universiteiten. Zijn klassieker, The Art of Fiction (1983) verschijnt nu in De Schrijfbibliotheek.

€ 24,95 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789045702063
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Vertaler
Inge Kok
Afmeting
230 mm x 150 mm x 22 mm
Gepubliceerd
december 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid
Serie
De schrijfbibliotheek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Voor jonge schrijvers zal dit een noodzakelijk handboek worden, een strenge leermeester en een bemoedigende vriend. - The New York Times Book Review