De nieuwe burgeroorlog

Ulrike Guérot

Hoe populisme het open Europa bedreigt

De nieuwe burgeroorlog van Ulrike Guérot poneert de prikkelende stelling: Europa verkeert in een crisis. In dit vlammende strijdschrift stelt de auteur op niet mis te verstane wijze het democratisch tekort van de Europese Unie aan de orde. Het enige wat helpt is een herstart die de burgers van Europa meer zeggenschap geeft. De nationale staten die nu in Brussel de dienst uitmaken zouden als machtsinstantie moeten verdwijnen. Het betoog van Guérot is dwingend, radicaal, glashelder en hoopgevend – ze is de hoogstnoodzakelijke luis in de pels van de EU. ‘Guérot durft werkelijk radicaal te denken. Een feest, zowel voor voor- als tegenstanders van de EU.’ – Joris Luyendijk ‘Een gedreven, hartstochtelijk pamflet.’ – Die Zeit ‘Meeslepend, het zet de boel flink op zijn kop.’ – Frankfurter Allgemeine Zeitung
€ 10,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045035949
Pagina's
112
Type
Paperback / softback
Vertaler
W. Hansen
Afmeting
181 mm x 116 mm x 11 mm
Gepubliceerd
maart 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Podcast

  • Ulrike Guérot | Afl. 4 | De prijs die we betalen voor democratie

    Europa verkeert in een crisis. Hoe maak je een herstart die de burgers van Europa meer zeggenschap geeft? Daarover gaat Ulrike Guérot in deze podcast in gesprek met Joris Luyendijk, auteur van de bestsellers Dit kan niet waar zijn en Kunnen we praten. 

Dit boek in de pers

‘Een goed geschrift.’ ●●●● – NRC Handelsblad 

‘Een gedreven, hartstochtelijk pamflet.’– Die Zeit

‘Meeslepend, het zet de boel flink op zijn kop.’ – Frankfurter Allgemeine Zeitung

Een meeslepend pleidooi voor Europa. - Paul Scheffer, NRC