De ogen van Rembrandt 1

Simon Schama

Simon Schama laat in ‘De ogen van Rembrandt’ zien dat Rembrandts ware verhaal in diens schilderwerk moet worden gelezen. Driehonderdvijftig jaar na zijn dood is Rembrandt van Rijn nog altijd de grootste schilder die Nederland ooit heeft gekend. Deze schitterende, onconventionele biografie laat ons zien waarom hij nog altijd zo sterk tot onze verbeelding spreekt. Hoewel Rembrandt ons enorm vertrouwd aandoet door zijn talloze enigmatische zelfportretten, zijn er maar weinig feiten bekend over de Leidse molenaarszoon die kort van roem mocht proeven voor hij financieel geruïneerd raakte – hij was zelfs gedwongen het graf van zijn geliefde vrouw Saskia te verkopen. Schama verweeft gedetailleerde interpretaties van Rembrandts schilderijen met een briljant en buitengewoon tastbaar portret van zeventiende-eeuws Holland, en laat ons daarmee op frisse en originele wijze opnieuw kennis maken met de grote meester.
€ 29,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045038483
Pagina's
880
Type
Paperback / softback
Afmeting
240 mm x 170 mm x 54 mm
Gepubliceerd
juni 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Set
De ogen van Rembrandt - 1


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Met veel verbeeldingskracht verweeft de auteur gedetailleerde interpretaties van Rembrandts schilderijen met een buitengewoon tastbaar portret van zeventiende-eeuws Holland, en laat de lezer daarmee op frisse wijze opnieuw kennis maken met de grote meester.’ – Herenhuis