De ontembare

Guillermo Arriaga

‘De ontembare’ is een overdonderende roman die werd verkozen tot Boek van de Maand in ‘De Wereld Draait Door’. ‘De ontembare’ werd geschreven door Guillermo Arriaga, auteur, scenarioschrijver, regisseur en producer die samen met regisseur Iñárritu grote bekendheid verwierf met de beroemde films ‘Amores Perros’, ‘21 Grams’ en ‘Babel’. Juan Guillermo’s rauwe leven speelt zich af op de daken van Mexico-Stad. De dood van zijn oudere broer is een enorme klap voor hem. Vier jaar later zijn ook zijn ouders en grootmoeder dood. Hij wil wraak voor de moord op zijn familie, gepleegd door een club fanatiek religieuze jongens uit zijn wijk. De achtergrond van het verhaal is er een van repressie, politiecorruptie en -geweld, en kerkelijke inmenging waar die niet hoort. Duizenden kilometers verderop jaagt een Inuit geobsedeerd door een beruchte grijze wolf in het hoge noorden van Canada. Zon, stof en lawaai wisselen zich af met sneeuw, ijs en oorverdovende stilte in een originele, heel persoonlijke, veelomvattende en filmische roman.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025450953
Pagina's
832
Type
Paperback / softback
Afmeting
208 mm x 125 mm x 44 mm
Gepubliceerd
februari 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Spannende, veelstemmige roman, doorspekt met mythen en legenden uit de hele wereld.’ – de Volkskrant

‘Een fantastisch boek. Arriaga schrijft sober en mooi, en hij zorgt ervoor dat je opgaat in dit boek.’ – athenaeum.nl

‘Het nieuwe ultieme boek over schuld en boete. Guillermo Arriaga is bekend van Babel en Amores Perros. Dat ingenieuze en overdonderende van die films zit maximaal in het boek. Alles vloeit samen. Echt verrukkelijk om te lezen. Het is wachten op de verfilming. Elke pagina staat in brand.’ – Boekenpanel De Wereld Draait Door (Boek van de Maand januari 2019)

‘Arriagas taal roept beelden op die zich met weerhaakjes in je hoofd vastzetten.’ – De Boekenraad in de Volkskrant

‘Net als in zijn films grijpt Arriaga je direct bij de lurven.’ – Trouw Letter & Geest