De pensioenmythe

Martin Pikaart

De pensioenmythe beschrijft waarom het Nederlandse pensioenstelsel, alom geprezen als ‘het beste ter wereld’, bij ongewijzigd beleid ten dode is opgeschreven.

Nu de babyboomgeneratie met pensioen gaat, verandert menig pensioenfonds van een spaarpot in een uitkeringsverstrekker. De fondsen hebben te veel beloofd en te weinig premie geïnd, maar durven de groeiende tekorten niet onder ogen te zien. In plaats daarvan claimen ze dat ze nog jarenlang hoge rendementen zullen halen. Pensioenfondsen veranderen zodoende in Titanics die wegzinken terwijl het orkest vrolijk doorspeelt. Er is nog redding mogelijk, maar dan moet wel nú het roer om. Zo niet, dan vinden de dertigers en veertigers van nu de hond in de pot.

Martin Pikaart beschrijft helder en onderbouwd hoe het zo gekomen is, en doet bovendien een voorstel voor een makkelijk realiseerbaar nieuw, eerlijk stelsel.

€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047004011
Pagina's
239
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 22 mm
Gepubliceerd
mei 2011
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in