De regels van het spel

David Papineau

wat sport ons kan leren over filosofie (en wat filosofie ons kan leren over sport)

Waarom werken wielrenners uit verschillende ploegen samen bij een ontsnapping? Waarom kan een toptennisser toch nog verliezen als hij met 5-1 voorstaat en twee matchpoints heeft? Waarom is sportiviteit voor cricketers iets totaal anders dan voor honkballers? Waarom mag je iemand bij rugby tegen de grond werken maar bij voetbal niet? Op het eerste gezicht zijn dit geen filosofische zaken, maar als je goed kijkt, gaan achter deze sportvragen diepgaande ethische, metafysische en psychologische kwesties schuil. Wie zich serieus in sport verdiept, leert veel over de mens. De regels van het spel is een grappig, slim en inzichtelijk boek dat je op een andere manier naar sport laat kijken.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045035925
Pagina's
320
Type
Paperback / softback
Vertaler
Wybrand Scheffer
Afmeting
211 mm x 136 mm x 29 mm
Gepubliceerd
juni 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

‘Papineau behandelt in aangenaam luchtige stijl onderwerpen als ‘wielrennen en altruรฏsme’ en andere prangende kwesties, zoals de vraag wat de sporter tot topsporter maakt: genen of opvoeding?’ โ€“ Trouw