De stem van je karakter

Mari Ruti

op zoek naar een leven met betekenis

Imperfectie is de kern van ons bestaan

Intens, authentiek, liefdevol: zó willen we leven, zeggen we. Maar dat betekent ook: onrust, verdriet, verlangen, conflict. Die keerzijde proberen we zoveel mogelijk uit te bannen maar zo verliezen we een belangrijk deel van wie we zijn. Imperfectie is de kern van ons bestaan.

Juist angst en verlangen zorgen ervoor dat we niet stagneren. Door onze obsessie met rust en gezondheid verliezen we het vermogen om te leren leven met complexiteit, ambiguïteit, melancholie en teleurstelling, terwijl die ons een stap verder helpen, als we ze onder ogen durven zien.

In De stem van je karakter laat Mari Ruti zien dat we moeten accepteren wie we zijn: zoekende wezens.

€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045028088
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 25 mm
Gepubliceerd
maart 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Dit is een werkelijk originele invalshoek van aloude filosofische vragen. Inzichtelijk en toegankelijk. – Amy Allen, docent filosofie aan Dartmouth College

Een boek voor mensen die vitaal en authentiek willen leven in een wereld die dat zo moeilijk lijkt te maken. – Joseph Reynoso, Psychoanalytic Psychology