De uitvinder van de natuur

Andrea Wulf

het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt

Humboldt was Indiana Jones, Stephen Hawking en Floortje Dessing tegelijk.' **** – de Volkskrant

Andrea Wulf beschrijft in ‘De uitvinder van de natuur’ de gedurfde expedities van de moedige ontdekkingsreiziger en bekendste wetenschapper van zijn tijd, Alexander von Humboldt, en geeft op toegankelijke wijze inzicht in zijn baanbrekende onderzoek naar de vorming van het landschap op verschillende continenten. Alexander von Humboldt (1769-1859) had een grote honger naar avontuur en ontdekkingen, hij beklom de hoogste vulkaan ter wereld, reisde door Siberië, waar de bevolking aan miltvuur leed, en deed onderzoek in de meest afgelegen gebieden. Met zijn ideeën was hij zijn tijd ver vooruit. Humboldt wist toen al dat menselijk ingrijpen effect heeft op het klimaat. Zijn gedachten werden aangescherpt door zijn vriendschappelijke relaties met Goethe en Jefferson, en vormden een inspiratiebron voor grootheden uit diverse disciplines, onder wie Darwin, Bolívar, Wordsworth en Thoreau.
€ 25,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045035413
Pagina's
576
Type
Paperback / softback
Vertaler
Mariella Duindam, Fennie Steenhuis
Afmeting
230 mm x 151 mm x 48 mm
Gepubliceerd
oktober 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een goed bestudeerd verhaal voor de liefhebber van natuur, geschiedenis en avontuurlijk leven. (...) Een uitstekend inkijkje in het leven van deze natuurvorser en ontdekkingsreiziger in andere tijden. – Hebban