De zoete versie

Leo Hermens

glunderen breekt ijs, zoenen versterkt, bemoedigen zijn niet aan te slepen

‘Probeer hun gemoed op te beuren,’ citeert Leo Hermens de middeleeuwse Perzische geneesheer Avicenna – en hij neemt zich dat ter harte in zijn nieuwe bundel ‘De zoete versie’. ‘Als de regen stopt’, ‘Het rooskleurige’, ‘Bloemen verzoenen’: de titels zetten opgewekt de toon. Ogenschijnlijk, althans, want niet iedereen laat zich zomaar genezen, en dat maakt dat deze gedichten een melancholieke lading hebben. De haastige automobilist en de gekwelde nieuwslezer hebben het niet makkelijk. Falend gereedschap, de wachtrij, een blikseminslag zorgen voor overlast. Het is een hele kunst om lief te hebben en Hermens sluit de ogen niet voor de duistere kanten van de werkelijkheid. Maar toch overheerst mildheid: in zijn blik, in zijn beschrijving en in zijn beelden. Het maakt deze poëzie bemoedigend levenslustig. De Perzische medicus zou instemmend knikken.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025452865
Pagina's
64
Type
Paperback / softback
Afmeting
242 mm x 162 mm x 8 mm
Gepubliceerd
mei 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Kijk, dat is poëzie.’ – Tzum 

Over het gedicht ‘Over het onbestemde’:
‘‘Poetry is a search for syllabes to shoot at the barriers of the unknown and the unknowable’, zei de Amerikaanse dichter Carl Sandburg. Dit gedicht van Leo Hermens is een rake illustratie van die gedachte.’ – Rob Schouten, Awater

‘Klankrijk, humoristisch en vrolijk.’ – Poëziekrant