De zoete versie

glunderen breekt ijs, zoenen versterkt, bemoedigen zijn niet aan te slepen

Auteur: Leo Hermens
‘Probeer hun gemoed op te beuren,’ citeert Leo Hermens de middeleeuwse Perzische geneesheer Avicenna – en hij neemt zich dat ter harte in zijn nieuwe bundel ‘De zoete versie’. ‘Als de regen stopt’, ‘Het rooskleurige’, ‘Bloemen verzoenen’: de titels zetten opgewekt de toon. Ogenschijnlijk, althans, want niet iedereen laat zich zomaar genezen, en dat maakt dat deze gedichten een melancholieke lading hebben. De haastige automobilist en de gekwelde nieuwslezer hebben het niet makkelijk. Falend gereedschap, de wachtrij, een blikseminslag zorgen voor overlast. Het is een hele kunst om lief te hebben en Hermens sluit de ogen niet voor de duistere kanten van de werkelijkheid. Maar toch overheerst mildheid: in zijn blik, in zijn beschrijving en in zijn beelden. Het maakt deze poëzie bemoedigend levenslustig. De Perzische medicus zou instemmend knikken.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025452865
  • Pagina's: 64 pagina's

Dit boek in de media

‘Klankrijk, humoristisch en vrolijk.’ – Poëziekrant 

Over het gedicht ‘Over het onbestemde’: ‘‘Poetry is a search for syllabes to shoot at the barriers of the unknown and the unknowable’, zei de Amerikaanse dichter Carl Sandburg. Dit gedicht van Leo Hermens is een rake illustratie van die gedachte.’ – Rob Schouten, Awater

‘Kijk, dat is poëzie.’ – Tzum

Tzum.nl

Leo Hermens

Leo Hermens

Leo Hermens is in 1961 geboren te Heerlen in de vroedvrouwenschool. Hij werkt in een ziekenhuis waar hij hersen- en anderszins zenuwstelselbeschadigden op de been helpt. Ook is hij dichter - en dat staat er niet los van. In 2005 verscheen zijn debuut 'Totzoverdetover', opvolger 'Radio waterval' in 2012. In juni 2018 verscheen zijn nieuwste bundel 'De zoete versie'. 

 www.leohermens.nl

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights