Denken over de twintigste eeuw

Tony Judt, Timothy Snyder

Tony Judt heeft een familiegeschiedenis die van Dublin, Antwerpen en Wenen via concentratiekamp Bergen-Belsen en Groot-Brittannië uiteindelijk leidde naar de Verenigde Staten. Zijn verhaal staat dan ook model voor dat van het Westen voor en na de Tweede Wereldoorlog. Judt is ongeëvenaard in de manier waarop hij de kleine geschiedenissen weet te verbinden aan het grote verhaal. Denken over de twintigste eeuw is autobiografie en ideeëngeschiedenis - een indrukwekkend testament van een bijzonder historicus die tot het laatst is blijven geloven in de kracht van idealen. Judt schreef het boek in samenwerking met bevriend collega-historicus Timothy Snyder. Maandenlange gesprekken werden omgevormd tot het boek dat er nu ligt: een prachtig boek over Europa in de twintigste eeuw.
€ 15,00 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789045023700
Pagina's
480
Type
Paperback / softback
Vertaler
Wybrand Scheffer
Afmeting
231 mm x 151 mm x 41 mm
Gepubliceerd
mei 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

We zitten bij Judt aan tafel en krijgen college in de vorm van een tweegesprek, waarbij de meester vertelt en de leerling Snyder uitblinkt door intelligente vragen. En wat voor college. - Jos Palm, Trouw