Dit is Londen

Ben Judah

leven en dood in een wereldstad

Een rauw en hartverscheurend perspectief op de toekomst van een grote stad

Hedendaags Londen is een stad van immigranten. Meer dan een derde van de Londenaren werd over de grens geboren. Er wonen 600.000 illegalen. Mensen uit letterlijk alle windstreken zijn er terechtgekomen, met dromen over werk en vooruitgang. Voor velen komen die niet uit. Dit heeft onuitwisbare effecten op de stad, zowel positieve als negatieve.

In tien jaar tijd is Londen sterk veranderd. Judah dompelt zich onder in de wereld van immigranten, van bedelaars, gangsters, smerissen en louche handelaars. Hij dineert met oligarchen, slaapt onder de blote hemel en werkt op bouwplaatsen. De verhalen die hij optekent zijn soms van een hartverscheurende uitzichtloosheid, maar getuigen ook van groot mededogen.

Dit is Londen biedt een rauw, opwindend perspectief op hoe het is om te leven, te werken, op te groeien, op te voeden, lief te hebben, oud te worden en te sterven in een multiculturele wereldstad. De ontwikkeling die Judah schetst is niet beperkt tot Londen, het is de toekomst van elke grote Europese stad.

€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045033211
Pagina's
432
Type
Paperback / softback
Vertaler
Henny Corver, Pon Ruiter
Afmeting
230 mm x 150 mm x 31 mm
Gepubliceerd
januari 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Dit onthullende boek doet denken aan George Orwells befaamde Down and Out in Paris and London. – Financial Times

Ben Judah doet weergaloos verslag van zijn reis tussen de schoonmakers, prostituees, bouwvakkers, cokedealers en kindermeisjes die Londen ook tot Londen maken. – NRC Handelsblad

Dit boek is een must voor wie zich door wil laten dringen welke toekomst onze steden wacht. – New Statesman

‘Zijn verhalen bieden een rauw, maar ook opwindend perspectief op een multiculturele wereldstad.’ – NIW