Een huis voor meneer Biswas

V.S. Naipaul

Een huis voor meneer Biswas is het vroege meesterwerk uit de lange, briljante carrière van V.S. Naipaul, een van de grootste prozaschrijvers van de twintigste eeuw. Losjes gebaseerd op het leven van Naipauls vader in Trinidad, beschrijft de roman het leven van Mohun Biswas, die zijn hele zesenveertig jaar gestreden heeft voor onafhankelijkheid en een eigen thuis. Na de verdrinkingsdood van zijn vader, waar hij onbedoeld verantwoordelijk voor is, wordt hij van de ene naar de andere verblijfplaats gestuurd, totdat hij in de familie Tulsi trouwt, waar hij tot zijn verbolgenheid in grote mate afhankelijk van wordt. Hij komt in opstand en door middel van verschillende carrières probeert hij zich uit de greep van zijn schoonfamilie te worstelen en eindelijk een huis voor zichzelf te verwerven. De roman vormt een hartverscheurend, tragikomische beschrijving van een man op zoek naar autonomie tegen de achtergrond van de dekolonisatie.
€ 17,50 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789020415025
Pagina's
592
Type
Paperback / softback
Vertaler
Guido Goluke
Afmeting
210 mm x 135 mm x 47 mm
Gepubliceerd
juni 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Genre
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Zijn meesterwerk. – nrc Handelsblad

Naipaul heeft een prachtige epische prozastijl gecreëerd dat zijn gelijke vindt in de beste negentiende-eeuwse romans. – Newsweek

Een huis voor meneer Biswas […] is nog steeds zijn rijkste en grappigste roman. – The Guardian