Een man die in de toekomst springt

Oek de Jong

In de periode tussen 'Cirkel in het gras' en 'Hokwerda's kind' publiceerde Oek de Jong onder meer 'Een man die in de toekomst springt'. In reisverhalen en persoonlijk getinte essays zoekt hij via kunstwerken de confrontatie met een aantal essentiële beelden en ideeën uit de Europese traditie. Hij schrijft over de Byzantijnse mozaïeken van Monreale, de tegenpolen Vermeer en Caravaggio, de romantische landschappen van Caspar David Friedrich, het nihilisme van Paul van Ostaijen, het wereldbeeld van W.F. Hermans, de religieuze denkbeelden van Frans Kellendonk en het belangeloze dat door mystici wordt nagestreefd. Zo krijgt gaandeweg zijn eigen wereldbeeld gestalte. Een man die in de toekomst springt is een fascinerende intellectuele autobiografie.
€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045702827
Pagina's
255
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 140 mm x 22 mm
Gepubliceerd
augustus 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een eigenzinnige proeve van autobiografisch schrijven waarin persoonlijke confessie en objectief commentaar voortdurend in elkaar overgaan.
HP/De Tijd

Een man die in de toekomst springt geeft een intrigerend beeld van zijn ontwikkeling.
NRC Handelsblad

Getuigt van een zelfbewust, authentiek, integer en ongemakzuchtig schrijverschap.
Vrij Nederland

Een op muzikale wijze gecomponeerd boek.
Het Parool