Epiloog bij grote verwachtingen

Auteur: Geert Mak
Epiloog is de toevoeging aan 'Grote verwachtingen', met de coronacrisis als onverwachten ontwikkeling.
In ‘Epiloog’ richt Geert Mak zich, net zoals in ‘Grote verwachtingen’ zich tot een denkbeeldige geschiedenisstudent uit 2069: “Als een donderslag bij heldere hemel waren wij aan de beurt. Wij, de zondoorstoofde generaties van deze decennia, werden in het voorjaar van 2020 plotseling uit onze roes wakker geschopt en proefden voorzichtig het woord ‘noodlot’ op onze tong.” Wie had kunnen denken dat Mak zo snel al zou moeten getuigen van de grootste maatschappelijke ontwrichting sinds de Tweede Wereldoorlog? Oorlogen en epidemieën zijn vanouds de grootste gevaren die de mens bedreigen. Geen Europeaan die dacht een van beide nog mee te zullen maken in ons deel van de wereld, in de huidige tijd – totdat de coronapandemie uitbrak. Plotseling werden ook wij in het welvarende Europa geconfronteerd met een gigantisch gevaar. De hele samenleving kwam tot stilstand.
Lees meer
4,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045042923

Geert Mak

Geert Mak

Geert Mak (Vlaardingen, 4 december 1946), is journalist en een van de meest gelauwerde non-fictieschrijvers van Nederland. Bij een breed publiek werd hij bekend met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), dat in 2021 in een herziene editie verscheen als Hoe God verdween uit Jorwert. Daarna volgde een van zijn meest gewaardeerde boeken De eeuw van mijn vader (1999). In 2004 verscheen In Europa, waarop hij in 2019 met Grote verwachtingen het vervolg publiceerde. Het in 2016 verschenen De levens van Jan Six beschrijft de gang van de patriciërsfamilie Six door meer dan vier eeuwen Amsterdamse geschiedenis. Verder publiceerde hij essays, kronieken, pamfletten en het Boekenweekgeschenk De brug in 2007. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig landen.

Geert Mak ontving talloze prijzen, zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder de Henriëtte Roland Holstprijs, de NS Publieksprijs (tweemaal), de Leipziger Buchpreis, de Gouden Ganzenveer, de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de prijs voor het beste politieke boek in Duitsland van de Friedrich Ebert Stichting. Ook werd hij meermaals tot Historicus van het jaar verkozen.

Meer informatie op www.geertmak.nl

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights