Geen ander antwoord

Frans Kuipers

gedichten

Steeds nauwkeuriger worden de gedichten van Frans Kuipers. Liefdevolle waarneming en precieze formuleringen kenmerken deze gedichten, waarin grote woorden mogen vallen wanneer het om grote zaken gaat en waarin nieuwe of verloren gewaande woorden een wereld oproepen die bijna niemand meer ziet.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025449414
Pagina's
64
Type
Paperback / softback
Afmeting
240 mm x 159 mm x 5 mm
Gepubliceerd
november 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Ik lees twee, haast tegengestelde levenshoudingen: open en af en toe enthousiast; kernachtig (zeker in de formulering) en diep- en eigenzinnig. Die tweede positie heeft Kuipers altijd al beleden. De eerste is nu prominenter aanwezig, de dichter is ‘de enige getuige van zijn dagelijkse droom’. Niet voor niets is het eerste gedicht helemaal in de gebiedende wijs geschreven, alsof de schrijver zichzelf een duwtje in de rug moet geven. Op en top Kuipers is het laatste vers van het tweede gedicht, een soort gebod ook ditmaal: ‘het duister in dichterlaaie zetten’.’ – Bart Vonck, Poëziekrant