God in Amerika

Yvonne Kroonenberg

Een frisse kijk op een oude traditie

Yvonne Kroonenberg is atheïstisch en vrijzinnig opgevoed. Met die bagage kwam ze in 1968, op het hoogtepunt van de flowerpowerbeweging, als uitwisselingsstudent in de Amerikaanse Biblebelt terecht. Alleen met de hippies had ze iets gemeen: de frivole liefdesmoraal. Alle andere mensen beschouwden haar als een rare Europeaan. In 2015 reisde ze terug naar het gebied waar ze in 1968 had gewoond en gestudeerd om de vrienden van vroeger op te zoeken. Ze waren inmiddels zonder uitzondering diepgelovig geworden.
Tijdens haar rondreis door de Biblebelt onderzoekt Kroonenberg - zonder scepsis of vooroordelen - wat gelovige mensen bezielt en hoe het geloof het dagelijks leven beheerst. Ze doet in God in Amerika een poging om een van de diepste emoties van het menselijk bestaan te doorgronden.
€ 14,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045033051
Pagina's
192
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 18 mm
Gepubliceerd
oktober 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Ze beschrijft aanstekelijk hoe ze als overtuigt atheïst in hartje Biblebelt terechtkwam. (...) Door haar ontwapenende vragen dringt Kroonenberg diep binnen in de ziel van de doorsnee Amerikaan. – Zin Magazine