Heibel in de polder

Roelke Posthumus

Natuur in Nederland

In ‘Heibel in de polder’ onderzoekt biologe Roelke Posthumus hoe ons landschap is ontstaan, en waarom Nederlanders sommige natuur waardevoller vinden dan andere. Nergens wordt de natuur met zoveel inzet en liefde beschermd als in Nederland, maar ondertussen staat de biodiversiteit op ons platteland ernstig onder druk. En wat te denken van de Oostvaardersplassen? In dit stukje ‘polderwildernis’ vindt elke winter een ritueel plaats waarbij boze dierenbeschermers en natuurbeheerders met rode koppen tegenover elkaar staan. De grote grazers verhongeren terwijl boswachters vasthouden aan hun mantra dat 'het nu eenmaal zo werkt in de wilde natuur’. Onderling zijn ecologen het ook niet eens over de toekomst van de Nederlandse natuur. Iedereen houdt vast aan zijn eigen droombeeld. En wat moeten we met de intensieve landbouw nu blijkt dat onze weilanden zo dood zijn als een pier, de heide steeds zuurder wordt en driekwart van de insecten spoorloos verdwenen is?
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045034881
Pagina's
216
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 26 mm
Gepubliceerd
oktober 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een mustread voor iedereen die wil begrijpen hoe er in Nederland wordt gedacht over natuur.  - Leesbeest

De ruim 250 paginas las ik vrijwel in één adem uit (…) Heibel in de Polder, een aanrader. - Philip Frischkorn in Koppel van de KNNV/IVN