Het boek van de maan

Maggie Aderin-Pocock

Alles over onze naaste buur

In Het boek van de maan deelt Maggie Aderin-Pocock de meest fascinerende feiten en anekdotes over de maan. De maan heeft de mens altijd aangetrokken. Die aantrekkingskracht mag zelfs vrij letterlijk genomen worden: de maan bepaalt de getijden, de lengte van de dag en het wisselen van de seizoenen en heeft dus een hoofdrol in het verhaal van onze planeet. Hierbij draait zij zo langzaam om haar eigen as dat we vanaf de aarde altijd dezelfde kant zien. In deze unieke ode aan de maan neemt maanexpert Maggie Aderin-Pocock je mee op een reis door het verleden, het heden en de toekomst van de maan. Ze vertelt wat de maan eigenlijk is, hoe die is ontstaan en hoe het precies zit met de maancyclus. Maar ze heeft ook aandacht voor hoe verschillende culturen door de eeuwen heen naar de maan hebben gekeken, erover hebben nagedacht, gedicht en gefantaseerd. Vijftig jaar geleden zette de eerste mens voet op de maan. Op basis van de laatste wetenschap brengt Aderin-Pocock in kaart wat de toekomst zal brengen: gaan we terug naar de maan of zal zij zelfs een lanceerplatform worden voor verdere reizen?
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045040103
Pagina's
240
Type
Paperback / softback
Vertaler
Frans Reusink
Afmeting
210 mm x 135 mm x 17 mm
Gepubliceerd
oktober 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Aderin-Pocock is een dichter. Niet in haar schrijven, wel in haar denken. In haar associaties, de manier waarop ze dingen verbindt, de gelaagdheid ziet. Ze bekijkt ons dichtstbijzijnde hemellichaam met steeds een andere blik. (…) Ze toont ons, als wetenschapper, de maan door de ogen van een prehistorische dichteres, een achttiende-eeuwse Chinese astronome, een oud-Egyptische sterrenkijker. En zo wordt Het boek van de maan ook het boek van een kind dat in die maan de vervulling ziet van haar verlangen naar een plek voor en van iedereen.’ – Marjolijn van Heemstra, De Correspondent