Het land van beloften

Flip de Kam

opbouw, crisis en toekomst van de verzorgingsstaat

Na de bevrijding groeide de Nederlandse economie zo sterk, dat we een verzorgingsstaat hebben kunnen opbouwen die onverwoestbaar leek. Door twee economische crises – die van de jaren tachtig en de recente kredietcrisis – is dat inmiddels minder zeker.

In dit boek maakt Flip de Kam de rekening op. Ons land is nog steeds steenrijk en ondanks alle versoberingen – zoals de verhoging van de aow-leeftijd, bezuinigingen op de zorguitgaven en bevriezing of zelfs verlaging van de pensioenen – is het fundament van onze verzorgingsstaat onaangetast gebleven. Dat is echter niet het eind van het verhaal. Bedriegen de voortekenen niet, dan blijft de economische groei in de toekomst achter bij wat we gewend zijn. Verdere aanpassingen van de verzorgingsstaat zijn dan ook onvermijdelijk. Dit boek belicht maatregelen die van Nederland weer een land van beloften kunnen maken.

€ 25,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045030630
Pagina's
384
Type
Paperback / softback
Afmeting
230 mm x 150 mm x 23 mm
Gepubliceerd
februari 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

De Kam heeft een goed en inzichtelijk boek geschreven over de opbouw, crisis en toekomst van de verzorgingsstaat. Hij analyseert scherp, is soms provocerend, gaat geen taboe uit de weg, (...) en schrijft helder en begrijpelijk. – Co Welgraven in Trouw