Het lange voorjaar

Laurence Rose

met de vogeltrek mee door Europa

De Engelse bioloog Laurence Rose reist voor zijn boek ‘Het lange voorjaar’begin februari naar Noord-Afrika; hij heeft besloten het voorjaar op te halen en mee te nemen naar Europa. Via Spanje en Frankrijk trekt hij met de terugkerende vogels mee naar Groot-Brittannië. Vanuit Engeland reist hij vervolgens met de Britse wintergasten terug naar hun broedgebieden in Zweden en Finland, om te eindigen in het midzomerlicht aan de meest noordelijke kust van Noorwegen. Vergezeld van ooievaars, zwaluwen, arenden en wilde zwanen brengt Rose op glorieuze wijze de landschappen en de natuur van Europa tot leven en toont het uit zijn winterslaap ontwakende continent. Laurence Rose’s kennis van de natuur, zijn grote liefde voor vogels en zijn beschrijvingen van het landschap laten ons na het lezen van ‘Het lange voorjaar’ maar naar één ding verlangen: kon het maar altijd lente zijn.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045037745
Pagina's
312
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 136 mm x 28 mm
Gepubliceerd
februari 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Zijn grote liefde en bewondering voor de natuur en vogels in het bijzonder lees je op elke bladzijde. Daarnaast lees je over ontmoetingen met bijzondere bewoners, biotoopvernietiging en zakelijke informatie met de laatste weetjes over bepaalde soorten en vogelbescherming in verschillende landen. Vogeldagboek.nl