Het lichaam

Bill Bryson

Een reisgids

Bill Bryson toont in Het lichaam dat er geen wonderbaarlijker verhaal bestaat dan dat van ons eigen lichaam. In zijn bestseller Een kleine geschiedenis van bijna alles maakte Bill Bryson de wetenschap over het ontstaan van de wereld op onweerstaanbare wijze toegankelijk voor miljoenen lezers. Nu richt hij zijn aandacht op de kleinste eenheid van ons bestaan: onszelf. Want elk mens is een universum op zich, bestaande uit 37,2 biljoen cellen. Als je elke streng DNA uit onze cellen achter elkaar zou leggen, zou dat een lint opleveren van 16 miljard kilometer. We worden bewoond door 40 000 soorten microben. En hoe vaak denk je dat je per dag met je ogen knippert? Het antwoord: 14 000 keer, waardoor we zo’n 23 minuten per dag met gesloten ogen doorbrengen. In Het lichaam neemt Bryson ons mee op een fascinerend avontuur van kop tot teen. Uitzonderlijk rijk aan informatie, onderhoudend, vol humor: dit is Bill Bryson op zijn best.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045043012
Pagina's
464
Type
Paperback / softback
Vertaler
Albert Witteveen, Jan Willem Reitsma
Afmeting
231 mm x 151 mm x 34 mm
Gepubliceerd
augustus 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Uitzonderlijk rijk aan informatie, onderhoudend, vol humor en uiteraard boordevol fascinerende feiten en weetjes.’ – Snoecks

‘Een zeer onderhoudende en vooral ook accurate handleiding van het ingenieuze vehikel waarin we ons voortbewegen.’

- NRC Handelsblad

‘Wat Brysons Een kleine geschiedenis van bijna alles deed voor de wetenschap, doet dit boek voor het menselijk lichaam. Een wonderbaarlijke, verbluffende gids.’

- The Guardian

‘Vermakelijk, informatief en soms een beetje onsmakelijk (zo verplaatst zoenen volgens een studie tot wel een miljard bacteriën van de ene mond naar de andere, evenals 0,2 microgram voedsel).’

- The New York Times