Indra: een wajangleven

Lizzy van Leeuwen

Biografie van Leo Broekveldt (1906-1992)

In Indra: een wajangleven beschrijft Lizzy van Leeuwen een boeiend, veelzijdig leven én een onderbelicht gebleven deel van de laatkoloniale geschiedenis. De hoofdpersoon werd geboren als Leo Broekveldt in Nederlands-Indië, zoon van een Indische moeder en een Nederlandse topambtenaar. Hij vertrok als puber naar Nederland, studeerde rechten maar koos voor een leven als revuedanser. Onder zijn artiestennaam Indra Kamadjojo zou hij uitgroeien tot een internationaal bekende podiumkunstenaar en werd hij een invloedrijk persoon in de nieuwe naoorlogse wereld van dans en cultuur. In 1948 begon hij met een programma van Javaanse dans in het Tropenmuseum. Drie jaar later maakte hij zijn televisiedebuut, zowel in Amerika als in Nederland. Later volgden televisiesuccessen zoals De stille Kracht en de kinderserie De avonturen van Kantjil. De zeer geliefde Kamadjojo vervulde een sleutelrol in de omgang met de dekolonisatie – zijn grote levenswerk. Hij leefde met humor en branie, maar verzette zich tegen de meest gestelde vraag van de twintigste eeuw: wat ben je en waar hoor je bij?
€ 29,99 Paperback / softback Nog niet verschenen
ISBN
9789045029245
Pagina's
416
Type
Paperback / softback
Verwacht
augustus 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Indras machtige toneelpersoonlijkheid is in staat elk publiek diep te boeien met zijn kunst, die ons meevoert naar een ver rijk vol onbekende schoonheid. – Simon Carmiggelt