Eindelijk: de 'Klaasjes'

Klaas is een uniek figuur in de Nederlandse Literatuur. Hij bestaat tot nog toe alleen op Twitter en beleeft daar talloze avonturen, die allemaal verteld worden in verhalen van nog geen 140 leestekens. Een bijzondere figuur. Iemand die spontaan reageert, vanuit zijn hart of misschien nog wel meer: vanuit zijn onderbuik. Klaas kocht een boot. En een vulpen. En een stuk oude kaas. En dan maar kijken wat ze met elkaar te maken hadden.

Of: Klaas speelde saxofoon. Lag hij doodstil in een weiland te wachten op inspiratie. Kon zo zes weken duren. En dan opeens: toet. Prachtig.

Honderdduizenden twitteraars volgen de avonturen van Klaas. Steeds vaker werd erg gevraagd om een bundeling. Hier is-ie: de beste Klaas-verhalen op papier.

€ 15,00 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789025441210
Pagina's
192
Type
Paperback / softback
Afmeting
180 mm x 114 mm x 14 mm
Gepubliceerd
september 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Stilistisch borduren de oprispingen voort op het botte en juist daardoor zo scherpe P. Kouwes-idioom, waarbij het absurdisme zo stug wordt volgehouden dat het bewondering verdient.’ – **** Dagblad van het Noorden

‘Het mag duidelijk zijn dat Klaas er, met het juiste gevoel voor anarchisme, absurdisme en onbeschoftheid, behagen in schept te ontregelen – maar als het daarbij was gebleven, dan was Dijkshoorns ‘vignettenboek’ Klaas een louter maf en jolig boek geworden. (…) Zachtjes huilen, zonder dat anderen weten waarom – het is te lezen aan het einde van Klaas, en meteen staan zijn streken en absurde geintjes in een ander licht.’ – Joost Zwagerman

‘Trefzeker en ontroerend’ – NRC Handelsblad