Madame Pylinska en het geheim van Chopin

Eric-Emmanuel Schmitt

In ‘Madame Pylinska en het geheim van Chopin’ van Eric-Emmanuel Schmitt leert de muziek van Chopins ons te leven en lief te hebben Madame Pylinska is de pianolerares van Eric-Emmanuel. Ze heeft een erg vreemde en intimiderende manier van lesgeven. Om te leren spelen moet hij eerst de geheimen van haar idool Chopin doorgronden. En om dit verlichte stadium te bereiken moet de jonge Eric luisteren naar de stilte, bloemen plukken bij ochtenddauw, de wind volgen door de bomen en zich verdiepen in de beweging van de golven. Kan het werk van een muzikaal genie een heel leven betekenis geven en van verwondering vervullen? Kunnen de lessen van Madame Pylinska de jonge Eric-Emmanuel helpen om het overweldigende geheim van een geliefde tante te begrijpen?
€ 15,00 Hardback Op voorraad
ISBN
9789025454715
Pagina's
96
Type
Hardback
Vertaler
Eef Eefgratama
Afmeting
206 mm x 126 mm x 15 mm
Gepubliceerd
januari 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Madame Pylinska en het geheim van Chopin is een ode aan Chopin (…). En ja, je kunt er niet omheen dat deze novelle net als het werk van de meester intens en luchtig tegelijk is.’ – Marco Kamphuis, NRC Handelsblad

‘Een parel.’ – AD Magazine