Mazzel tov

Margot Vanderstraeten

mijn leven als werkstudente bij een Orthodox-joodse familie

‘Mazzel tov’ biedt een indringend, uniek inkijkje in de onbekende wereld van een gesloten orthodox-joods gezin in Antwerpen. Zes jaar lang begeleidt auteur Margot Vanderstraeten de kinderen van de familie Schneider bij hun huiswerk. Via dochter Elzira en zoon Jakov krijgt ze geleidelijk aan toegang tot hun wereld. Hier heersen religieuze wetten en eeuwenoude tradities die de Vlaamse studente maar moeilijk kan rijmen met de tijd: de jaren negentig. Maar ook de joodse familie wordt beproefd door de open, maar kritische werkstudente. Dat zij ongehuwd samenwoont met haar Iraanse vriend Nima wekt achterdocht. Gaandeweg winnen – aan beide zijden – respect, nieuwsgierigheid en humor het van verontwaardiging en verwerping. Als de kinderen afgestudeerd zijn zal Vanderstraeten ze jaren later in Israël en New York opzoeken.
€ 25,00 Hardback Op voorraad
ISBN
9789045045283
Pagina's
336
Type
Hardback
Afmeting
218 mm x 150 mm x 34 mm
Gepubliceerd
oktober 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘”Hoe kan een ‘gitte Frau’ nu een boek over ons schrijven?” zegt Esther op het einde van het boek. Margot Vanderstraeten, balancerend op een koord van mededogen en oprechte belangstelling boven schijnbaar onverenigbare werelden, kan dat.’

- Literair Nederland

Het boek, een mix van nieuwsgierigheid en groeiend wederzijds respect, is in reportagestijl geschreven en leest gemakkelijk weg.

- Reformatorisch Dagblad