Molwerk

Frans Kuipers

De gedichten in Molwerk geven zich met volle overtuiging bloot, maar je moet er wel oog voor hebben. Want vaak zijn het kleine onderwerpen, onopvallende plekken - buitenwijken, industrieterreinen - waarover Kuipers dicht. Maar vlak onder de oppervlakte van regen, ind en wolken gaan drama's schuil die in een dwarse, geestige taal worden uitgevochten. Dat is de taal van de poëzie, het enig geldend excuus voor het schrijven van gedichten, maar Kuipers neemt scherp waar, en zo wordt het ook de taal van het leven.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025442880
Pagina's
64
Type
Paperback / softback
Afmeting
240 mm x 160 mm x 5 mm
Gepubliceerd
februari 2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Ik sloeg zijn nieuwe bundel, Molwerk, open en hij beviel me meteen. Er jaagt een geest van vrijheid door deze bundel.’ **** - Guus Middag, NRC Handelsblad

Kuipers smeedt de nadagen van zijn bestaan moeiteloos om tot poëtische hoogtijdagen. ***** Eppie Dam, Leeuwarder Courant (Molwerk werd in dezelfde krant tot de beste Nederlandstalige dichtbundel van 2014 uitgeroepen)

De toon en de stijl zijn vaak heterogeen, maar telkens trefzeker. Kuipers wint als dichter met elke bundel aan belang. - Dirk de Geest, De Leeswolf.