Morgen komt geen dag te laat

Ivan Krastev

Hoe de pandemie Europa verandert

In ‘Morgen komt geen dag te laat’ beschrijft Ivan Krastev hoe de coronaviruspandemie Europa verandert. Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor onze democratie? Gaan regeringen mensen redden of economieën uit de brand helpen? Hoe zal de crisis onze samenleving veranderen en wat kunnen we ervan leren? Het virus bevestigt de angsten van de tegenstanders van globalisering en de mystieke krachten van grenzen. De big data-politiek zoals die nu al door de Chinese overheid wordt gevoerd, zal door corona ook elders meer ingang vinden. Het sluimerende generatieconflict en de aanwezige spanningen binnen de EU zullen door COVID-19 worden verhevigd. Aan de hand van paradoxen, lessen en briljante inzichten geeft Krastev antwoord op vragen die de hele wereld bezighouden.
€ 10,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045042954
Pagina's
96
Type
Paperback / softback
Vertaler
Frans Reusink
Afmeting
200 mm x 124 mm x 11 mm
Gepubliceerd
juni 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘[Het] retorisch trucje – “de wereld hoeft niet te veranderen om bij mijn gelijk te passen, ze wás het al” – blijkt bij Krastev zowaar goed uit te pakken. […] Boeiende gedachten zijn het, boeiend genoeg dat je er meer over zou willen lezen.’ ●●●● – NRC

‘Het is spannend om een scherpzinnig iemand als Krastev te zien reflecteren op de actualiteit.’ – Filosofie Magazine