Niets is iets

Wouter Godijn

Vanaf het eerste gedicht in ‘Niets is iets’ bevinden we ons in het instabiele universum van Wouter Godijn, waarin altijd wel iets aan de hand is, zelfs als dat niet zo is. Een hond blaft, een dichter discussieert met een collega en een filosoof staat moeizaam op uit zijn stoel. Dan keert een professor uit een vorige bundel terug, is het uit wraak of om op zoek te gaan naar de eeuwige jeugd? En het ongemak wordt echt voelbaar in een reeks gedichten waarin een seriemoordenaar verslag doet van zijn executie. Zoiets hebben we nog nooit gelezen. En Wouter Godijn heeft het wéér voor elkaar.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025451967
Pagina's
80
Type
Paperback / softback
Afmeting
243 mm x 162 mm x 8 mm
Gepubliceerd
maart 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Voortreffelijke nieuwe dichtbundel (…). Ook dit keer wordt de lezer door elkaar geschud, met typografische kunstgrepen, doorhalingen, quasi-rommeltjes, een ultrakorte cursus gedichten schrijven, klankspellen, subtekst, hanenpoten, slordige spreektaal, het oprekken van definities van wat poëzie zou zijn en vooral veel bizarre invallen. (…) Waanzin? Ja. En op papier, in deze catalogus vol tartende dichtkunst, werkt het.’ ★★★★ – Joep van Ruiten, Dagblad van het Noorden

‘Piepkleine momenten van geluk zitten verstopt tussen de woorden’ –  Janita Monna, Trouw letter en geest