Rachel

Martin Amis

een document

Vlak voor zijn twintigste verjaardag overdenkt Charles Highway zijn relatie met Rachel, de laatste verovering van zijn tienerjaren. Lange, zwartharige, zelfbewuste Rachel vormt een onweerstaanbare uitdaging voor Charles, die zich in het huis van zijn zus in Londen voorbereidt op het toelatingsexamen voor Oxford. Als Rachel na een uitgebreide veroveringscampagne bij hem intrekt, blijkt haar aanwezigheid zuiverend te werken op het hele huishouden. Dat geldt zowel voor Charles zus, verstrikt in een huwelijkscrisis, als voor hemzelf, worstelend met verlangens en ambities, verscheurd tussen kinderlijke neigingen en volwassen bedoelingen. Rachel, een document was het debuut van Martin Amis en betekende meteen zijn doorbraak. Ruim veertig jaar na verschijning is het nog altijd een sprankelende roman, intelligent, hilarisch en herkenbaar.
€ 12,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789046704677
Pagina's
232
Type
Paperback / softback
Vertaler
R.J.H. Jonkers
Afmeting
200 mm x 125 mm x 20 mm
Gepubliceerd
februari 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Hij bestookt ons met oneerbiedige humor, ingenieuze obsceniteiten, scherpzinnige literariteit, van afkeer vervulde lust, angst en een alles doordringende hyperzelfbewustheid. Rachel, een document is een buitengewoon grappig, nogal schunnig boek over jong zijn en weten dat je het bent. - The Observer