regen kosmos kamerplant

Anne Broeksma

De mens kan met zijn getob en gefilosofeer weinig anders doen dan zich verschansen in een wereld van industrie, steden en treinstations, maar ontsnappen aan de wetten van de natuur kan niemand. In deze gedichten is bijna altijd een milde dreiging aanwezig, als ondertoon van iets groters dan de dichter en haar gedachtewereld. Regen, kosmos, kamerplant is een even fabelachtige als ontnuchterende bundel, vol plichtsbesef tegenover de tijd, de ruimte en de elementen. Rebels en berustend, ridicuul en wijs, grappig en sinister. Licht verontrustende gedichten van een dichter die zich even goed thuis voelt op kosmische schaal als in het DNA van het vogelbekdier.
€ 18,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025443801
Pagina's
60
Type
Paperback / softback
Afmeting
242 mm x 162 mm x 5 mm
Gepubliceerd
augustus 2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Wie in de titel van zijn bundel een kamerplant aan de kosmos rijgt, heeft wel iets waar te maken. Anne Broeksma doet dat. (…) Dat ze daarbij beschikt over een breed emotioneel register, maakt haar poëzie bijzonder.’ – **** Leeuwarder Courant